Café Gyproc

2018, Kortrijk, Belgium

Atelier Paul Vaugoyeau in collaboration with Julien Renault designs a café for the Biennale Intérieur 2018 in Kortrijk. Inspired by the traditional street coffee. “Café Gyproc” is an ode to the simple Latin joy of life and the importance of bringing people together. We envisioned the café as an archetype of the communal place. The large regular openings, the colourful sun-blinds, the long bar, and the placement of the bistro chairs facing the streets will immediately tell the pedestrian what this place is about: human interaction and the simple things in life. Like a snapshot, we stopped the construction, showing the hidden beauty of raw materials. Besides being a sober and modest answer for a temporary architecture, it is revealing the impermanent beauty of a space in the making.

Client: Biennale Interieur
Location: Kortrijk, Belgium
Status: In Progress
Programme: 140 sqm
Date / Duration: 02/2018 — 10/2018

Interior Design: Atelier Paul Vaugoyeau & Julien Renault
Photography: Julien Renault